Gashaarden

Een gaskachel of gashaard: behaaglijke warmte, gemak en pure sfeer, een ideale combinatie!
Veelal eenvoudig  te installeren in bijna elke woning.
Naast gezelligheid biedt een gashaard ook heel wat extra warmte, vaak veel goedkoper dan die van uw centrale verwarming. En ook precies waar u de warmte het meest nodig hebt. Een gashaard als bijverwarming is een uitstekende keuze om in de lente de CV sneller te kunnen uitzetten en in de herfst later met het echte stoken te kunnen beginnen. En in de winter kunt u de thermostaat van uw CV wat lager zetten.

Open verbrandingssysteem
Bij een haard met een open verbrandingssysteem wordt de zuurstof die voor de verbranding nodig is uit de lucht in de kamer gehaald. De afvalgassen van de verbranding worden door een

open verbinding (schoorsteen) naar buiten geleid. Het open verbrandingssysteem mag alleen in de nok van het dak uitmonden, dus de haard moet in de buurt van een schoorsteen geplaatst worden. 

Gesloten verbrandingssysteem
Een haard met een gesloten verbrandingssysteem is luchtdicht afgesloten ten opzichte van de omgeving en haalt de lucht dus niet uit de kamer. Alle verbrandingslucht wordt van buiten aangezogen en de verbrandingsgassen worden direct naar buiten afgevoerd. Dit gebeurt via een dubbelwandig (concentrisch) buizensysteem. De totale lengte van de buizen mag 12 meter zijn en in de kamer kun je de haard tot 6 meter van de gevel plaatsen. Zo ben je dus niet gebonden aan een schoorsteen of een vaste opstelling.